Grötfrallor

 
Här är söndag = brödbakning. Tänkte tipsa om ett av mina favoritrecept om någon mer är sugen. De blir saftiga, mättande och såå goda. Perfekt att göra lite extra gröt till frukosten som du kan använda till brödet sedan. 
 
 Recept till ca 18 st
 
2 dl havregryn
3 dl vatten 
50 g smör
2,5 dl mjölk
1 paket jäst
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
ca 1 liter mjöl
ev 1 dl valfria frön eller nötter
 
Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner smöret och låt det smälta. Blanda ner mjölken. Smula ner jästen (akta så att röran inte är för varm för jästen - 37º). Rör ner sirap, salt och ev frön/nötter. Arbeta sedan ner mjölet till en fin deg där degen släpper från bunken. Ha hellre i för lite än för mycket mjöl för att brödet inte ska bli torrt. Låt jäsa under duk i 30 min. Baka ut till frallor och låt jäsa i ytterligare 30 min. Grädda i 250º i 6 - 8 min.
 
 
 

Fredagsmys

 
Wohoo, jag har hittat en ny favoritkvarg, perfekt till fredagsmyset! Direkt nyttigt är det ju inte, men betydligt bättre än lösgodis. Och denna va ju bara såå god, mm... 
 
 
Ha en fin helg! 
 
 
 
Upp