Lax med röd pesto och cashewnötter

 
Tips på en riktigt god och hälsosam helgmiddag! 
 
4 portionsbitar lax
1/2 burk röd pesto med paprika
paprikapulver
salt 
svartpeppar
1 dl grädde
Ca 1 dl cashewnötter
 
Sätt ugnen på 200º 
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. 
Pudra över paprikapulver, svartpeppar och salt.
Bred ut peston över laxen och toppa med hackade cashewnötter. 
Häll grädden i formen, det blir som en liten god "sås" men går att utesluta. 
Grädda i ca 20 min, beroende på laxens tjocklek. 
 
Jag serverade med ett mos gjort på broccoli och blomkål.
Ett gott och smalt alternativ till potatismos. 
 
1 broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
1 msk smör
ca 1 dl mjölk
salt & peppar
ev örtkrydda, t ex persillade
 
Koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. 
Häll av vattnet och tillsätt en klick smör och mjölken.
Mixa med stavmixer tills det blir en slät massa
Krydda efter smak
 
Och resultatet blir en riktigt lyxig och nyttig middag! 
 
 
 
 
 
 
 
Fisk | lax | |
#1 - - Mikaela:

Det ser galet gott ut :D

#2 - - Linn Strömberg:

Åhh vad gott!!

#3 - - ByJuliaP:

Ser jättegott ut!

#4 - - Cassandra Haraldsson:

Mums så gott!

Upp