Raw Chokladbollar

Äntligen fredag!
Guu va skönt, kommer sova som en prinsessa inatt! Det var sista dagen på kardiologen, thoraxkirurgiföreläsningar och examination. Puuh! Fast det är ändå lite trist att det är slut, det var riktigt kul och händelserikt. Är nog både fascinerad och lätt chockad på samma gång, det har varit en del action. 
Tog tåget från Skövde och åkte hem till Sandvik för en välbehövlig, lugn helg. Ätit god hemmalagad mat, sipprat på lite rödvin, myst med katten och hundarna. Fint att komma hem!
 
I vilket fall, jag tänkte bjuda på något gott till fredagsmyset som man inte behöver ha det minsta dåligt samvete över att smaska på.  Kan inte säga att det smakar som "vanliga" chokladbollar, men inte sämre för det.
Supergoda faktiskt :) 
 
Ca 20 st, beror ju liksom på storleken. 
 
10 st dadlar
3 dl havregryn
2 msk carob
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1/2 msk honung
2 dl nötter/mandel 
(jag använde cashewnötter och mandel) 
1/2 dl kokosflingor 
ca 1/2 dl kaffe/vatten
en nypa salt
ev skalet av en apelsin
kokosflingor att rulla bollarna i
 
Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör ihop till en smet. Jag kan tycka att det är ganska gott om det blir lite grova nötbitar i som ger tuggmotstånd, men det är ju en smaksak. Tillsätt tillräckligt med kaffe för att smeten ska gå att mixa och inte vara för torr. Ställ i kylskåpet ca 1 h för att havregrynen ska kunna dra till sig lite av vätskan och smeten bli tillräckligt fast för att kunna rullas. Rulla bollarna i kokos och ställ kallt. 
 
Supergodis till fredagsmyset! 
 
 
 
Fika | |
Upp