Världens bästa brownie!

Helgen har varit underbar, E har ju varit här på besök. Och vädret? Känns verkligen inte som om det snart är slutet på oktober, solen skiner ju varje dag! :D  I vilket fall så drog jag till med ett riktigt favoritbakverk. En krämig, riktigt chokladig brownie som man bara inte kan låta bli.
 
 
290 g smör
290 g socker
95 g 100% kakao
2 ägg
60 g mjöl
1 krm salt
100 g valnötter (kan uteslutas)
 
Blanda smör, socker och kakao i en skål och sätt den i ett vattenbad så att smöret smälter. Låt svlana.
Tillsätt ett ägg i taget och till sist mjöl, salt och grovt hackade valnötter. 
Häll i en bakform klädd med bakplåtspapper.
Grädda på 160º i ca 25 minuter. 
Efter att kakan har svalnat ska den vila i lylskåpet, minst 1 h, gärna över natten. 
Skär i bitar, servera med grädde och färska bär. Hallon är inte helt fel. 
Kakan är ganska mäktig, det behövs inte stora portionsbitar. 
 
 
 
 

 

Upp