Chiapudding med choklad
Äntligen lördag! Jag sov över 10 timmar inatt, väldigt olikt mig... men var verkligen helt utmattad efter veckan. Jag hade till och med lämat två lampor på, måste däckat så fort jag la ner huvudet, så skönt! Till frukost hade jag en chiapudding kvar, så himla gott! Detta är verkligen en favorit, smakar lite som dessert som faktiskt är helt ok att börja dagen med eller att ta till mellis.
Chiafrön innehåller mycket protein, kalcium, mineraler, nyttiga fetter och långsamma kolhydrater. De är riktiga kaloribomber/100 g men då man endast använder 2,5 msk/ 2 portioner så räknas det knappt.

Räcker till 2 portioner
2 dl mjölk
2,5 msk chaifrön
1 msk kakao
1 mogen banan
1 tsk honung
ev 1 tsk vaniljpulver
frukt och bär till topping
Börja med att blanda mjölk och chiafrön och ställ in i kylen några timmar, gärna över natten. Häll sedan detta i en mixer och mixa tills det blir slätt. På detta sättet får man en bättre konsistens, det blir mingre geleaktigt och mer chokladpudding. Tillsätt kakao, banan, honung och vaniljpulver och kör tills det det blir en jämn smet. Häll upp i 2 glas och toppa med valfri frukt och bär.
Trodde aldrig att det skulle kännas så okej att äta chokladpudding till frukost.
Mumsigt, måste testa!!