Jordgubbs -och nektarinpaj

Jag gillar inte riktigt dethär med att sommaren snart är slut... Men ikväll har solen ÄNTLIGEN tittat fram efter en hel vecka av regn. Så jag tänkte passa på att suga ut det sista av sommaren med en riktig sommarpaj. Jag hade lite övermogna nektariner, som var så mjuka att de knappt gick att äta. Så då tänkte jag, paj! Och varför inte picknick?
  
 
 1,5 dl havregryn
100g smör
1/2 dl brunt socker (tex muscovadosocker eller farin)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 nektarier
ca 3 dl jordgubbar
1,5 msk bakpulver
 
Tärna ner jordgubbar och nektariner slarvigt och lägg ut i en pajform, blanda med lite potatismjöl för att pajen inte ska bli för blöt. 
Blanda samman smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig massa. 
Klicka ut smuldegen över frukten.
Grädda i 175° i ca 30 min, tills pajen får en fin gyllenbrun färg. 

Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

 
 
 

  

 
 
 
    
 
Upp