Rimligt?

Jag har rätt dålig koll på rättigheter och skyldigheter osv när det gäller studier. Och tror inte det är många studenter som har det? Men i vilket fall tänker jag utgå från en rimlighetsprincip. Vad är det egentligen rimligt att kräva av studenter och hur mycket av kvällar och helger ska behöva gå åt? 
 
Denna temin är tuff, det har vi hört av de flesta. Vi har avdelningplacering 8-16.30, ofta blandat med föreläsningar och seminarier. Självklart måste vi plugga när vi upptäcker att kunskaper brister eller inför diverse seminarier. Helt normalt. Vi går ju ändå läkarprogrammet och det är mycket plugg. Utöver detta, när vi haft våra 8 -16.30 -dagar ska vi gå jourer, minst 5 st, gärna fler. Dessa är kvälls - eller helgpass utöver vår vanliga avdelningsplacering. Många läkare går jourer och har långa arbetsdagar. Skillnaden är att de kan ta ut övertid i ganska stora summor eller extra ledighet.
Vi får ta studielån. 
 
Utöver detta så har vi en parallel nätbaserad kurs i klinisk farmakologi med diverse inspelade föreläsningar, "duggor", inlämningsuppgifter, hemtenta och seminarier. Den avsatta tiden för att hinna med detta måndag - fredag mellan 8 -16 är = 0 h.
 
Och jo, jag är både hungrig och skoltrött när jag skriver detta. Men alltså, är det rimligt? 
 
 

Göteborg, tvätt och granola!

 
Så, tillbaka i stan och lägenheten. Hade ju inte sagt nej till att vara kvar på Öland ett tag till...
Däremot det var ändå ganska skönt att ha föreläsning, att bara sitta, lyssna och slippa prestera. Klinisk nutrition var på schemat. Interessant, men är ändå glad att det blev läkarutbildningen istället för dietist.  SNR -kost, A- kost, E- kost osv, lite enformigt.
Sedan har det varit tvätt tvätt och tvätt. Det har inte gjorts på nästan 3 veckor, allt är slut. Känns lite sådär omständigt att dra med massa tvättgrejer till Skövde, så det får va.  Är inte alls sugen på att åka tillbaka, internatliv... Men människorna är fina och praktiken är bra! Det blir ett par veckor på strokeavdelningen, blir säkert spännande. Fast saknar redan akuten! 
 
Något annat som jag gjort idag är müsli! Eller granola kanske... Hur som helst, supergott! 
Jag köper aldrig müsli i affären, är för bortslämd med hemmagjord. Nyttigt är det också! 
Mmmm... 
 
Havregryn, pumpafrön, linfrön, solrosfrön, mandel och massa olika nötter. Blanda med rapsolja, vatten och lite honung tills det blir fuktigt. In i ugnen på 175° i ca 20 min, rör i den nån gång under tiden. 
 
Blanda med torkad frukt. Jag hade russin, tranbär och blåbär hemma. 
 
 

Öland och skördefest

 Jag har haft en sån otroligt mysig helg, den kunde inte blivit bättre. Förutom att den tog slut så fort då... 
Har varit på Öland, hos E och det har varit skördefest, marknad, massa massa pumpor, utgång och lite workout.
Och vädret! Helt amazing, typ sommar?
 
Sitter nu på tåget mot Göteborg och deppar, ser inte fram emot morgondagens föreläsningar, Men det ska bli skönt att komma hem till lägenheten i alla fall två dagar innan Skövde igen. Mina växter har nog törstat ihjäl... 
 
Bildbomb! 
 
Bilder från skördefesten i Ekerum. Massa goda delikatesser och fina hantverk! Vi kom hem med en liten påse marknadsgodis och en stooor påse ljuvligt goda kanderade mandlar. Mmmmmm...
 
Lunchdejt på Satan i Gatan i Kalmar. Så himla god Fish n'Chips, bästa jag ätit! E tog någon typ av grilltallrik, den var inte fy skam den heller!
 
Det är ju lite roligare att tramsa och träna när man är två... 
 
...och helgen hade ju helst inte behövt ta slut... 
 
Upp