Nyponmarmelad

Här kommer ett helt fantastiskt recept, som ni bara måste prova om ni hittar nypon. Det är SÅ gott! Otippat, men asså vilken höjdare. :D E och svärmor åt upp en stor burk på mindre än en vecka... 
 
 Ca 1 liter färska nypon
1 svenskt äpple
1 vaniljstång
1 kanelstång
1 citron, saft + skal
1 dl råsocker
2 dl syltsocker
Vatten 2 - 5 dl
 
Skölj och rensa nyponen. Kärnorna behöver inte tas bort, det är ju så himla pilligt... Skala och tärna äpplet. Lägg allt i en kastrull tillsammans med vaniljstång (delad och fröna iskrapade i kastrullen), kanelstång, citron och lite vatten. Sjud upp nyponen, det kan behövas extra vatten för att det inte ska brännas i botten. 
När nyponen är mjuka och de har kokat lätt i ca 10 - 15 min, mixas allt med stavmixer, noga. Tillsätt därheter tillräckligt med vatten för att krämen  ska bli tillräckligt flytande för att den ska kunna silas. Det ska ju dock inte rinna om den. Sila bort kärnorna, vanlijstången, kanelen. Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och tillsätt sockret. Koka försiktigt i ca 5 min. Ta av från plattan och häll upp i syltburkar. Låt svalna. 
 
Känn sedan lyckan över att ha några sådana burkar i kylen... 
 
 
 
 
 
 
 

Halvtidssittning!

Alltså vilken fantastisk kväll vi hade! De hade fixat så vackert, maten var fantastisk och talen var så fina! 
Nu är vi halvägs till läkarexamen och det blir ju bara roligare och roligare. Dessutom känns det så tryggt att det är så många fantasktiska människor som snart ska bli läkare.  Tur också att klockan vreds tillbaka inatt, det blev ganska sent på dansgolvet asså... 
 
Och igen, maten.... Vi fick tomatsoppa, Gin & Tonic sorbet, lax, mandel - och bärpaj, hemmagjorda tryfflar...
Så gott! 
 
 
 
 
Här är bara några halvtaskiga mobilbilder, men det kommer fler! :) 
 

Nya skor och Halvtidssittning!

På lördag ska vi ha HALVTIDSSITTNING med klassen. Vilket betyder att halva läkarutbildningen är klar, hur sjukt är inte det? Fast samtidigt... har vi inte kommit längre? Känns som om vi hållt på en evighet, haha. I vilket fall så kommer det bli sjukt bra! Bal, aftonklänning, god mat, dans hela natten och hrm.. fri bar. Så taggad! 
 
Och så är det ju dethär med skor. Jag ÄLSKAR skor, har alldeles för många. Men skor kan ju också förstöra en hel kväll. Får man riktigt ont i fötterna spelar det inte någon roll hur bra musiken är eller hur "salongsberusad" man är.         
Det gör ONT. 
 
Jag har ganska många skor, men insåg att om jag ska ha dedär snygga, svarta, höga pumpsen så kommer kvällen vara förstörd efter att ha gått i dem i 30 min. Så jag gav mig ut för att hitta ett par som är lite snällare mot fötterna och hittade dessa. Är de inte fina? :) Och med lite kirurgtejp där det skaver och en mjuk gélekudde vid tårna så kommer det bli dans hela natten. Minst!
 
 
Upp