Lax med röd pesto och cashewnötter

 
Tips på en riktigt god och hälsosam helgmiddag! 
 
4 portionsbitar lax
1/2 burk röd pesto med paprika
paprikapulver
salt 
svartpeppar
1 dl grädde
Ca 1 dl cashewnötter
 
Sätt ugnen på 200º 
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. 
Pudra över paprikapulver, svartpeppar och salt.
Bred ut peston över laxen och toppa med hackade cashewnötter. 
Häll grädden i formen, det blir som en liten god "sås" men går att utesluta. 
Grädda i ca 20 min, beroende på laxens tjocklek. 
 
Jag serverade med ett mos gjort på broccoli och blomkål.
Ett gott och smalt alternativ till potatismos. 
 
1 broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
1 msk smör
ca 1 dl mjölk
salt & peppar
ev örtkrydda, t ex persillade
 
Koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. 
Häll av vattnet och tillsätt en klick smör och mjölken.
Mixa med stavmixer tills det blir en slät massa
Krydda efter smak
 
Och resultatet blir en riktigt lyxig och nyttig middag! 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Lördag, helg och sovmorgon. Samt tillhörande gofrukost. 
Vet att havregrynsgröt inte är så himla fancy, men det är ju bara så gott!? 
Är helt inne på att käka det med granatäppele och mjölk. 
Supernyttigt, gott och ser himla fint ut. 
 
Nu blir det en runda till gymmet, duktigkänslan är på topp! 
Ha en fin dag :) 
 
 

Fudge

FREDAG!! 
Fick sluta lite tidigare idag och hann med ett tåg till Göteborg vid lunchtid, happy day! Och det behövdes verkligen, det var ett långt jourpass på akuten igår och jag är helt slut. Hjärnan är mos.
Det blir alltså äkta fredagsmys ikväll, med tända ljus, mjukisbyxor och någon löjlig romantisk komedi. Något gott att fika på under tiden är ju denna supergoda fudgen. Så löjligt enkel, och är nog det enda jag orkar med att göra ikväll. 
 
Detta blir ca 50 st, beroende på hur stora bitarna blir. 
 
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
50 g smör
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
ev 50 g hackad sötmandel eller nötter
 
Klä en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. 
Koka upp strösocker och grädde under omrörning, tills smeten är 122º. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg.
Har du ingen termometer fungerar det bra att göra ett sk "kulprov". 
Ta kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna. Rör tills smöret är smält. 
Häll smeten i formen och låt stelna. Det går fortare om allt ställs kallt. 
Ta upp den stela massan, lägg på en skärbräda och skär i bitar. 
Lägg bitarna i en burk och ställ i kylskåpet. Om inte alla går åt ikväll då..
Om man gillar kokos är det gott att byta ut hälften av smöret mot kokosolja och att tillsätta 50 g kokos i smeten. 
 
Trevlig helg! 
 
 
 
Upp