Min bästa kladdkaka!

Det är den 7e november och alltså KLADDKAKANS DAG! Det är väl ändå lite av det perfekta bakverket? Snabbt, enkelt och uppskattat av de allra flesta. Och går att varierar nästa hur mycket som helst. Och alltid så gott!
Här är mitt absolut bästa recept. En ganska mastig, krämig kladdkaka med mycket chokladsmak. Mmm... 
 
200g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad
en nypa salt
 
Sätt ugnen på 175º
 Smält chokladen. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget till smörsmeten. Blanda samman mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner i smeten. Rör ner den smälta choladen. Häll smeten i en smord och brödad form på ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30 -35 min. Låt kakan stå kallt i minst 3 h innan servering, gärna över natten. 
 
Nomnom... 
 
 
 
 
Kladdkaka | kladdkakansdag | |
#1 - - Katarina:

Åh vad gott!

Upp