Thaigryta

Här är ett av mina favoritrecept! En kryddig thaigryta med kyckling och massor av krispiga grönsaker. Räcker till många, eller ja, många matlådor. Jag åt nyligen detta  varje dag i en hel vecka...mums! 
 
 
4 kycklingfiléer
olja att steka i 
paprikapulver
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpure
1 tsk farinsocker
3 morötter
1 stam färsk broccoli
1 litet blomkålshuvud
 1 lök
1 röd paprika
1 burk vattenkstanjer
1 burk bambuskott
2 burkar kokosmjölk
1 lime
salt & peppar
 
Strimla kycklingen. Skär och klyfta grönsakerna. Fräs sedan kycklingen i olja och krydda med paprikapulver, farinsocker och tomatpure. Vänd ner lök. broccoli, blomkål och morötter, fräs några minuter. Häll sedan över kokosmjölken och tillsätt övriga grönsaker. Tillsätt sambal oelek och låt allt sjuda ihop, koka inte för länge då du inte vill tappa krispigheten i grönsakerna! Ta av grytan från spisen och pressa ner limesaft. Smaka av med salt och peppar. 
Servera gärna med nudlar och njut!    
 
                      
 
 
 
Upp