Havreplättar med banan

Det var fadderbjudning igår, vilket innebär att vi faddrar bjuder våra kära små Nollor på en middag utan dess like! Det serverades fyra sortes pajer, sallad, kladdkakemuffins, bål, öl,vin, shots... and so on. Dunkande dansgolv, en bastu och annat som absolut inte var lämpligt att göra dagen innan examination. Men äh, det gick det med. 
 
Lite hjälp på traven kan ju vara en stabil frukost... och examinationen blev ju faktist godkänd. 
 
 
Så hur gör man dessa fantastiska plättar då? 
 
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja 
2 msk flytande honung
frukt eller bär 
vaniljkesella
(eller annan topping: lönnsirap? honung? glass? grädde?) 
 
Mixa havregrynen till ett "mjöl" och lägg i en skål
Tillsätt bakpulver, salt och kryddor
Mixa bananerna och rör ner ägg, olja, honung. 
Tillsätt mjölblandningen och låt smeten stå i ca 10 min. 
Stek plättar och servera! Här med vaniljkesella och frysta blåbär.
 
Yum! 
 
Upp